The role of the Dairy industry is helping consumers to stay healthy and Sustainable. Increasingly consumers are concerned with not just health and nutrition, but how food was grown, where it was grown, whether sustainable practices were used and a multitude of other ethical and social issues regarding production practices. It has been receiving considerable attention in recent years as many actors in the market are highlighting larger concern on health and environment. These concerns are pushing companies of Dairy industry to increase their environmental awareness. The aim of this thesis research is to understand the importance and the degree of implementation of sustainable practices in the Dairy Products supply chain by investigating how the sustainability practices are associated to performance in the firm. This research identified the key categories of information that significantly determine the feasibility, opportunity, and/or perhaps urgency of working toward a sustainable supply chain in Dairy Industry and to identify the best practices related to sustainability and to investigate how sustainability assessment is carried out by comparing different Dairy companies across Europe and rating of a company against other companies in each sector.

Il ruolo dell'industria lattiero-casearia sta aiutando i consumatori a rimanere sani e sostenibili. Sempre più consumatori si preoccupano non solo di salute e nutrizione, ma di come il cibo è cresciuto, dove è stato coltivato, se sono state utilizzate pratiche sostenibili e una moltitudine di altre questioni etiche e sociali relative alle pratiche di produzione. Negli ultimi anni ha ricevuto notevole attenzione poiché molti attori sul mercato stanno evidenziando maggiori preoccupazioni in materia di salute e ambiente. Queste preoccupazioni spingono le aziende del settore lattiero-caseario ad aumentare la loro consapevolezza ambientale. Lo scopo di questa ricerca di tesi è comprendere l'importanza e il grado di implementazione delle pratiche sostenibili nella filiera dei prodotti lattiero-caseari, esaminando come le pratiche di sostenibilità sono associate alle prestazioni dell'azienda. Questa ricerca ha identificato le principali categorie di informazioni che determinano in modo significativo la fattibilità, l'opportunità e / o forse l'urgenza di lavorare verso una filiera sostenibile nell'industria lattiero-casearia e di identificare le migliori pratiche relative alla sostenibilità e di indagare come viene condotta la valutazione della sostenibilità confrontando diverse aziende lattiero-casearie in tutta Europa e la valutazione di un'azienda rispetto ad altre società in ciascun settore.

Sustainability in the supply chain of dairy industry. Case : Granarolo SPA and DMK group

KASPA, VIKRAM;MANGALI, ANIL KUMAR
2017/2018

Abstract

The role of the Dairy industry is helping consumers to stay healthy and Sustainable. Increasingly consumers are concerned with not just health and nutrition, but how food was grown, where it was grown, whether sustainable practices were used and a multitude of other ethical and social issues regarding production practices. It has been receiving considerable attention in recent years as many actors in the market are highlighting larger concern on health and environment. These concerns are pushing companies of Dairy industry to increase their environmental awareness. The aim of this thesis research is to understand the importance and the degree of implementation of sustainable practices in the Dairy Products supply chain by investigating how the sustainability practices are associated to performance in the firm. This research identified the key categories of information that significantly determine the feasibility, opportunity, and/or perhaps urgency of working toward a sustainable supply chain in Dairy Industry and to identify the best practices related to sustainability and to investigate how sustainability assessment is carried out by comparing different Dairy companies across Europe and rating of a company against other companies in each sector.
ING - Scuola di Ingegneria Industriale e dell'Informazione
21-dic-2017
2017/2018
Il ruolo dell'industria lattiero-casearia sta aiutando i consumatori a rimanere sani e sostenibili. Sempre più consumatori si preoccupano non solo di salute e nutrizione, ma di come il cibo è cresciuto, dove è stato coltivato, se sono state utilizzate pratiche sostenibili e una moltitudine di altre questioni etiche e sociali relative alle pratiche di produzione. Negli ultimi anni ha ricevuto notevole attenzione poiché molti attori sul mercato stanno evidenziando maggiori preoccupazioni in materia di salute e ambiente. Queste preoccupazioni spingono le aziende del settore lattiero-caseario ad aumentare la loro consapevolezza ambientale. Lo scopo di questa ricerca di tesi è comprendere l'importanza e il grado di implementazione delle pratiche sostenibili nella filiera dei prodotti lattiero-caseari, esaminando come le pratiche di sostenibilità sono associate alle prestazioni dell'azienda. Questa ricerca ha identificato le principali categorie di informazioni che determinano in modo significativo la fattibilità, l'opportunità e / o forse l'urgenza di lavorare verso una filiera sostenibile nell'industria lattiero-casearia e di identificare le migliori pratiche relative alla sostenibilità e di indagare come viene condotta la valutazione della sostenibilità confrontando diverse aziende lattiero-casearie in tutta Europa e la valutazione di un'azienda rispetto ad altre società in ciascun settore.
Tesi di laurea Magistrale
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Open Access dal 30/11/2018

Descrizione: Theis_Sustainability in the supply chain of Dairy Industry- Case Granarolo spa and DMK Group
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Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/10589/137155