The process of urbanization in China is intensifying. To a certain extent, the development of the city is sacrificing the interests of peasants, rural areas and agriculture. At the same time, the production is carried out away from the consumers. The industrial food system gradually occupies most areas of China, directly or indirectly bring about the production of transport energy consumption, environmental pollution, social development and other serious environmental and social problems. In view of this, urban agriculture and urban food system began to explore in the policy and urban planning and other macro aspects, and gradually have a lot of theory and practice. In this paper, the author start from the human-centered design perspective, with the service-oriented design method to explore the urban agriculture and urban food system in the relatively micro level, provide better solution for urban people to build profounder and more comfortable experience on "what to eat, where to eat". In this paper, through the study of urban food system and edible city, the service-oriented "Edible Community" system is constructed under the environment of urban renewal. (Food Growing) and food eating (Eating Food) as the main body, the systematic excavation of the possibility of community external space, to promote the residents of social life forms and content diversity, to stimulate the food brought by the additional Value; explore both the physical space, but also contains sociological and cultural sense of the urban community. The system combines the excavation, integration and redesign of the external space in the residential area, builds the urban food system in the community dimension with the methods and tools of service design, enhances the user's food cultivation and enjoyment experience, and creates better in education, pension and leisure Of the community relations, and promote community-level eco-economic and social integration. In this paper, taking the streets of Siping Road in Yangpu District of Shanghai as an example, the paper summarizes the external space in the enclosed area by means of the combination of field investigation and electronic map, and then uses the observation method, the questionnaire survey and the depth interview The research method of the typical users of the "edible community" is extracted, and some users of the IDEO are borrowed. The user needs of different types of users are studied. Then, based on the external space type and user demand of the closed area, The author proposes a "edible community" service system in 363 Fushun Road, Siping Road, and provides design proposals for important contact points such as space construction, visual system design and event design in service system. Prototype testing and feedback reception within the community are conducted. This paper attempts to study and design the public space of the old residential area in Shanghai by means of service design. It is the construction of the edible community space, which is an extension of the service system design from the product point of view to the spatial realm. In the finality, the problems requiring further studies are discussed.

Il processo di urbanizzazione in cina si sta intensificando.allo stesso tempo, la produzione viene effettuata dal consumatore.il sistema alimentare industriale gradualmente occupa la maggior parte delle chinain questo libro, l'autore inizia la progettazione ottica centrata umani, con il metodo di progettazione per esplorare i servizi agricoltura urbana e urban sistema alimentare in meso scala, fornire una migliore soluzione per urban persone per costruire profounder e piu 'a mio agio esperienza su "cosa mangiare, dove mangiare". In questo documento, attraverso lo studio del sistema alimentare urbani e commestibili city, i servizi "commestibile comunità" è un sistema costruito sotto la protezione dell'ambiente del rinnovamento urbano.il sistema combina l'integrazione e la ridefinizione degli esterni spazio nella zona residenziale, con i metodi e gli strumenti di progettazione dei servizi, di contribuire all'utente le colture alimentari e dall'esperienza, e crea una migliore istruzione, la pensione e per il tempo libero delle relazioni comunitarie. In questo documento, siping strada trimestre yangpu district, shanghai è presa come esempio, il documento che riassume la spazio esterna mediante la combinazione di indagine sul campo.l'utente ha bisogno di diversi tipi di utenti sono studiati.proposte di progetto per importanti punti di contatto come spazio di costruzione, progettazione e design nel sistema visivo evento service.prototipo di test di feedback e di accoglienza nella comunità sono effettuate. E la costruzione della comunità, commestibili, spazio, che è un 'estensione del servizio progettazione di sistema dal punto di vista di tutto il territorio del regno.

Enhance experience of Siping edible community through service design

XU, RAN
2016/2017

Abstract

The process of urbanization in China is intensifying. To a certain extent, the development of the city is sacrificing the interests of peasants, rural areas and agriculture. At the same time, the production is carried out away from the consumers. The industrial food system gradually occupies most areas of China, directly or indirectly bring about the production of transport energy consumption, environmental pollution, social development and other serious environmental and social problems. In view of this, urban agriculture and urban food system began to explore in the policy and urban planning and other macro aspects, and gradually have a lot of theory and practice. In this paper, the author start from the human-centered design perspective, with the service-oriented design method to explore the urban agriculture and urban food system in the relatively micro level, provide better solution for urban people to build profounder and more comfortable experience on "what to eat, where to eat". In this paper, through the study of urban food system and edible city, the service-oriented "Edible Community" system is constructed under the environment of urban renewal. (Food Growing) and food eating (Eating Food) as the main body, the systematic excavation of the possibility of community external space, to promote the residents of social life forms and content diversity, to stimulate the food brought by the additional Value; explore both the physical space, but also contains sociological and cultural sense of the urban community. The system combines the excavation, integration and redesign of the external space in the residential area, builds the urban food system in the community dimension with the methods and tools of service design, enhances the user's food cultivation and enjoyment experience, and creates better in education, pension and leisure Of the community relations, and promote community-level eco-economic and social integration. In this paper, taking the streets of Siping Road in Yangpu District of Shanghai as an example, the paper summarizes the external space in the enclosed area by means of the combination of field investigation and electronic map, and then uses the observation method, the questionnaire survey and the depth interview The research method of the typical users of the "edible community" is extracted, and some users of the IDEO are borrowed. The user needs of different types of users are studied. Then, based on the external space type and user demand of the closed area, The author proposes a "edible community" service system in 363 Fushun Road, Siping Road, and provides design proposals for important contact points such as space construction, visual system design and event design in service system. Prototype testing and feedback reception within the community are conducted. This paper attempts to study and design the public space of the old residential area in Shanghai by means of service design. It is the construction of the edible community space, which is an extension of the service system design from the product point of view to the spatial realm. In the finality, the problems requiring further studies are discussed.
DUAN, WU
ARC III - Scuola del Design
21-dic-2017
2016/2017
Il processo di urbanizzazione in cina si sta intensificando.allo stesso tempo, la produzione viene effettuata dal consumatore.il sistema alimentare industriale gradualmente occupa la maggior parte delle chinain questo libro, l'autore inizia la progettazione ottica centrata umani, con il metodo di progettazione per esplorare i servizi agricoltura urbana e urban sistema alimentare in meso scala, fornire una migliore soluzione per urban persone per costruire profounder e piu 'a mio agio esperienza su "cosa mangiare, dove mangiare". In questo documento, attraverso lo studio del sistema alimentare urbani e commestibili city, i servizi "commestibile comunità" è un sistema costruito sotto la protezione dell'ambiente del rinnovamento urbano.il sistema combina l'integrazione e la ridefinizione degli esterni spazio nella zona residenziale, con i metodi e gli strumenti di progettazione dei servizi, di contribuire all'utente le colture alimentari e dall'esperienza, e crea una migliore istruzione, la pensione e per il tempo libero delle relazioni comunitarie. In questo documento, siping strada trimestre yangpu district, shanghai è presa come esempio, il documento che riassume la spazio esterna mediante la combinazione di indagine sul campo.l'utente ha bisogno di diversi tipi di utenti sono studiati.proposte di progetto per importanti punti di contatto come spazio di costruzione, progettazione e design nel sistema visivo evento service.prototipo di test di feedback e di accoglienza nella comunità sono effettuate. E la costruzione della comunità, commestibili, spazio, che è un 'estensione del servizio progettazione di sistema dal punto di vista di tutto il territorio del regno.
Tesi di laurea Magistrale
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