The main goal of this thesis is to propose a new approach for producing straw bales with improved sustainability characteristics. This research utilizes many experimental approaches to come up with a product for optimizing energy consumption during the building construction process. A state of the art of this project is to design a new type of straw bale which is totally compatible with nature. Hence, several experiments are designed to build the straw bales with minimizing the chemicals in their composition. I am trying to utilize natural compounds as the binder in the process of building straw bales. This study is subdivided into three main parts. In the first part, I analyzed the physical and chemical properties of different types of straw to select the most appropriate type. The results of investigations show that “Wheat” straw I the most suitable type of straw from several points of view in this research. This type of straw is accessible due to the high production rate of it in Italy. In addition, it is economical and easy to transport. The second part of this research focuses on different methods of pressing the straw for making straw bales. Several methods of straw pressing were tested to achieve the best approach. Alongside the investigation of different pressing schemes, several brick sizes were analyzed. Finally, the size of L50×H20×SP24 (cm) was approved. The third and most important phase of this research was producing a binder for straw bale blending. More than ten hypotheses were investigated to find the best binder mixture honoring all the premises of the project regarding ecology and sustainability. The final achievements show that Casein-based binders produce the best results.
L'obiettivo principale di questa tesi è proporre un nuovo approccio per la produzione di balle di paglia con caratteristiche di sostenibilità migliorate. Questa ricerca utilizza molti approcci sperimentali per trovare un prodotto per ottimizzare il consumo di energia durante il processo di costruzione degli edifici. Uno stato dell'arte di questo progetto è realizzare un nuovo tipo di balla di paglia che sia totalmente compatibile con la natura. Quindi, diversi esperimenti sono progettati per costruire le balle di paglia riducendo al minimo le sostanze chimiche nella loro composizione. Sto cercando di utilizzare composti naturali come legante nel processo di costruzione di balle di paglia. Questo studio è suddiviso in tre parti principali. Nella prima parte, ho analizzato le proprietà fisiche e chimiche di diversi tipi di paglia per selezionare il tipo più appropriato. I risultati delle indagini mostrano che la paglia "di grano" è il tipo di paglia più adatto da diversi punti di vista in questa ricerca. Questo tipo di paglia è accessibile grazia all'alto tasso di produzione in Italia. Inoltre, è economico e facile da trasportare. La seconda parte di questa ricerca si concentra su diversi metodi di pressatura della paglia per la produzione di balle di paglia. Diversi metodi di pressatura della paglia sono stati testati per ottenere l'approccio migliore. Accanto all'indagine su diversi schemi di pressatura, sono state analizzate diverse dimensioni di mattoni. Infine, è stata approvata la dimensione di L50 × H20 × SP24 (cm). La terza e più importante fase di questa ricerca è stata la produzione di un legante per la miscelazione di balle di paglia. Più di dieci ipotesi sono state studiate per trovare la migliore miscela di leganti in onore di tutte le premesse del progetto in materia di ecologia e sostenibilità. I risultati finali mostrano che i raccoglitori basati su caseina producono i migliori risultati.
Experimental analysis of an innovative approach for ecological design of a prototype straw bale
MORADIASR, AZADEH
2017/2018
Abstract
The main goal of this thesis is to propose a new approach for producing straw bales with improved sustainability characteristics. This research utilizes many experimental approaches to come up with a product for optimizing energy consumption during the building construction process. A state of the art of this project is to design a new type of straw bale which is totally compatible with nature. Hence, several experiments are designed to build the straw bales with minimizing the chemicals in their composition. I am trying to utilize natural compounds as the binder in the process of building straw bales. This study is subdivided into three main parts. In the first part, I analyzed the physical and chemical properties of different types of straw to select the most appropriate type. The results of investigations show that “Wheat” straw I the most suitable type of straw from several points of view in this research. This type of straw is accessible due to the high production rate of it in Italy. In addition, it is economical and easy to transport. The second part of this research focuses on different methods of pressing the straw for making straw bales. Several methods of straw pressing were tested to achieve the best approach. Alongside the investigation of different pressing schemes, several brick sizes were analyzed. Finally, the size of L50×H20×SP24 (cm) was approved. The third and most important phase of this research was producing a binder for straw bale blending. More than ten hypotheses were investigated to find the best binder mixture honoring all the premises of the project regarding ecology and sustainability. The final achievements show that Casein-based binders produce the best results.File | Dimensione | Formato | |
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