The thesis mainly states the whole research and design process of Tangtou Club service system which centers on the catering experience. It describes in details from catering trends analysis to the final delivery of the service design. On parallel, it addresses the problems the recent catering service confronted and comments on it, in order to provide an experience sample to design methodology research of similar design projects. The project itself aims propose a new healthy catering service system driven by user centered experience design and innovation in the context of experience economy ear. The service design based on the low quality diet problem results from the fast living pace in China, through interdisciplinary and cross-cultural approach, the project try to provide a rich healthy catering service for users by designing the system in order to improve the diet in quality.

La dissertazione spiega l'intero processo di ricerca e di design del sistema di servizi del 'Tangtou Club' incentrati sull'offrire un'esperienza di catering. Descrive nel dettaglio dall'analisi dei trend nel settore allo sviluppo completo del servizio. In parallelo, indirizza i più recenti problemi affrontati dai servizi di catering e li commenta, allo scopo di offrire un esempio di metodologia di ricerca di simili progetti di design. Il progetto stesso vuole proporre un nuovo e salutare sistema di servizi guidato da un experience design incentrato sull’utente e dall’innovazione nel contesto della nuova era economica. Il service design basato sui problemi della scarsa qualità dell'alimentazione deriva dai ritmi serrati dello stile di vita cinese e, attraverso un approccio interdisciplinare e interculturale, il Tangtou tenta di offrire un salutare e ricco servizio di catering per i suoi clienti sviluppando un sistema che ne migliori la qualità della dieta.

Catering experience design research. Take Tangtou Club service system design as example

LIU, XIAOXUE
2012/2013

Abstract

The thesis mainly states the whole research and design process of Tangtou Club service system which centers on the catering experience. It describes in details from catering trends analysis to the final delivery of the service design. On parallel, it addresses the problems the recent catering service confronted and comments on it, in order to provide an experience sample to design methodology research of similar design projects. The project itself aims propose a new healthy catering service system driven by user centered experience design and innovation in the context of experience economy ear. The service design based on the low quality diet problem results from the fast living pace in China, through interdisciplinary and cross-cultural approach, the project try to provide a rich healthy catering service for users by designing the system in order to improve the diet in quality.
ARC III - Scuola del Design
26-lug-2013
2012/2013
La dissertazione spiega l'intero processo di ricerca e di design del sistema di servizi del 'Tangtou Club' incentrati sull'offrire un'esperienza di catering. Descrive nel dettaglio dall'analisi dei trend nel settore allo sviluppo completo del servizio. In parallelo, indirizza i più recenti problemi affrontati dai servizi di catering e li commenta, allo scopo di offrire un esempio di metodologia di ricerca di simili progetti di design. Il progetto stesso vuole proporre un nuovo e salutare sistema di servizi guidato da un experience design incentrato sull’utente e dall’innovazione nel contesto della nuova era economica. Il service design basato sui problemi della scarsa qualità dell'alimentazione deriva dai ritmi serrati dello stile di vita cinese e, attraverso un approccio interdisciplinare e interculturale, il Tangtou tenta di offrire un salutare e ricco servizio di catering per i suoi clienti sviluppando un sistema che ne migliori la qualità della dieta.
Tesi di laurea Magistrale
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