In this thesis, the optimization design of a food processor has been performed. Users prefer to find another solution to process the raw material but not using the food processor machine because of difficulties of using this type of machines. The fundamental question that arises is which are the problems of the existing food processors? To answer this question, the performance of the product has been divided into two phases, which are application phase, and pack away phase. The problems of each phase and the existing proposed solutions to deal with these problems have been discussed. Studies show that there have been some efforts to optimize the performance of these food processors, in either the application phase or the pack away one. However, none of the proposed solutions include all the defects of this type of products and the user prefer to use single function devices, rather than food processors. In the next stage, study of the existing food processors; lead to define the level of quality for food processor machine, to redesign it, taking into account the significant factors in the design, such as the working environment of the device, the necessary motor power, and the security system. Considering these factors the preliminary design of the new device is defined. At the end an innovative design of the food processor has been created, in which a system-space definition, coincident with the common kitchen furniture standards for the accessories of the pack away phase has been considered, to optimize the pack away phase of the performance of the product. Also, with defining a new design for the security system, and the assembling and disassembling of device the manipulation phase of the product has been optimized.

Questa testi si occupa della "Robot da cucina".Il motivo per scegliere questo argomento è basato sul problema causato dal eccessivo spazio occupato da varie macchinette usate al posto di una robot da cucina.Seguendo questo ragionamento c'è una domanda importante da rispondere: Quali sono i problemi nel utilizzo della robot di cucina? Rispondendo questa domanda si può dividere utilizzo del prodotto in due fasi:la fase dell'uso e la fase dell'imballaggio. Questa tesi si occupa dei problemi dell'utilizzo di queste macchine e le soluzioni forniti finora per ciascun fase. Analizo delle soluzioni finora dati per migliorare utilizzo di questa macchina mostra che ci sono stati sforzi per perfezionare questa macchina sia nella fase dell'uso della macchina sia nella fase del riporre, che non hanno risolto tutti i difetti e gli utenti ancora preferiscono usare le macchine mono funzione al posto di robot di cucina. Nel passo sucessivo, analizzo dei robot da cucina presenti nel mercato,causa la scelta del livello della qualità del robot da cucina per ridisegnarlo.Conoscendo elementi effettivi nel disegno,come posizione dell'uso della macchina,la forza necessario del motore,il sistema della sicurezza da utilizzare,...il quadro del disegno del robot ha preso la forma. E alla fine o la parte del disegno,c'è un nuovo disegno per il robot da cucina in cui il sistema dello spazio è basato sugli standard comuni ed universali utilizzati nel disegno degli arredi ed accessori della cucina allo scopo di migliorare l'imballaggio del robot da cucina.In questo ridisegno, c'è un miglioramento nei robot,con un nuovo definizione e un nuovo disegno architettonico per il sistema della sicurezza,sistema di apertura e chiusura per i contenitori nella fase del uso.

Redesign a food processor through usability optimization

KOMIJANI, VAHID
2012/2013

Abstract

In this thesis, the optimization design of a food processor has been performed. Users prefer to find another solution to process the raw material but not using the food processor machine because of difficulties of using this type of machines. The fundamental question that arises is which are the problems of the existing food processors? To answer this question, the performance of the product has been divided into two phases, which are application phase, and pack away phase. The problems of each phase and the existing proposed solutions to deal with these problems have been discussed. Studies show that there have been some efforts to optimize the performance of these food processors, in either the application phase or the pack away one. However, none of the proposed solutions include all the defects of this type of products and the user prefer to use single function devices, rather than food processors. In the next stage, study of the existing food processors; lead to define the level of quality for food processor machine, to redesign it, taking into account the significant factors in the design, such as the working environment of the device, the necessary motor power, and the security system. Considering these factors the preliminary design of the new device is defined. At the end an innovative design of the food processor has been created, in which a system-space definition, coincident with the common kitchen furniture standards for the accessories of the pack away phase has been considered, to optimize the pack away phase of the performance of the product. Also, with defining a new design for the security system, and the assembling and disassembling of device the manipulation phase of the product has been optimized.
ARC III - Scuola del Design
29-apr-2014
2012/2013
Questa testi si occupa della "Robot da cucina".Il motivo per scegliere questo argomento è basato sul problema causato dal eccessivo spazio occupato da varie macchinette usate al posto di una robot da cucina.Seguendo questo ragionamento c'è una domanda importante da rispondere: Quali sono i problemi nel utilizzo della robot di cucina? Rispondendo questa domanda si può dividere utilizzo del prodotto in due fasi:la fase dell'uso e la fase dell'imballaggio. Questa tesi si occupa dei problemi dell'utilizzo di queste macchine e le soluzioni forniti finora per ciascun fase. Analizo delle soluzioni finora dati per migliorare utilizzo di questa macchina mostra che ci sono stati sforzi per perfezionare questa macchina sia nella fase dell'uso della macchina sia nella fase del riporre, che non hanno risolto tutti i difetti e gli utenti ancora preferiscono usare le macchine mono funzione al posto di robot di cucina. Nel passo sucessivo, analizzo dei robot da cucina presenti nel mercato,causa la scelta del livello della qualità del robot da cucina per ridisegnarlo.Conoscendo elementi effettivi nel disegno,come posizione dell'uso della macchina,la forza necessario del motore,il sistema della sicurezza da utilizzare,...il quadro del disegno del robot ha preso la forma. E alla fine o la parte del disegno,c'è un nuovo disegno per il robot da cucina in cui il sistema dello spazio è basato sugli standard comuni ed universali utilizzati nel disegno degli arredi ed accessori della cucina allo scopo di migliorare l'imballaggio del robot da cucina.In questo ridisegno, c'è un miglioramento nei robot,con un nuovo definizione e un nuovo disegno architettonico per il sistema della sicurezza,sistema di apertura e chiusura per i contenitori nella fase del uso.
Tesi di laurea Magistrale
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Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/10589/92982